Przejdź do głównej zawartości

Zupa z woreczka


Chyba zostanę mistrzynią w przygotowywaniu obiadów w 10-15 minut. Człowiek się uczy całe życie, to czemu nie nauczyć się ektremalnie szybko gotować? W takich momentach idealne będą mrożonki. Ja czasem przygotowuję z gotowych mieszanek zupy, natomiast wersja "na patelnie" w ogóle nie przypadła moim kubkom smakowym do gustu. Gdy mamy mało czasu pomocne będą półprodukty jakie znajdziemy w domu, np. zamrożony bulion mięsny, domowe przeciery pomidorowe. Zdecydowanie ułatwiają szybkie gotowanie, zatem do dzieła!
Składniki:
- 1l bulionu mięsnego
- 1l wody
- 1 opakowanie gotowej mieszanki na zupę
- mała śmietana 18% 
- pieprz, sól, carry, zioła prowansalskie

Dodatkowo: makaron, ryż lub kasza

Przygotowanie:
Do garnka wlej bulion i wodę, poczekaj aż wszystko zagrzeje się i dodaj mieszankę warzyw. Przypraw wedle uznania. Gotuj na małym ogniu około 10 minut i dodaj śmietanę. Ponownie zagotuj i gotowe. 
Prawda, że szybko i prosto?

Zupa może nie zwala z nóg swoim smakiem ale jest całkiem dobra i możecie ją śmiało przygotowywać. Od czasu do czasu można sobie na nią pozwolić. 
Smacznego! :)



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Endomondo - super sprawa czy gwóźdż do trumny?

Endomondo to wciąż najpopularniejsza aplikacja do mierzenia swoich aktywności fizycznych. Mimo, że każdy producent zegarków sportowych ma swoją, gdzie widzimy o wiele więcej danych to i tak wchodzimy na Endo. Ostatnio więcej słychać o dosyć popularnej Stravie ale nadal nie wysunęła się na prowadzenie. Gdziekolwiek gdy ktoś zapyta na publicznych forach jaką apkę wybrać przoduje Endomondo. Sama z niej korzystam a czy mi pomaga czy przeszkadza o tym dzisiaj.

Jajecznica z boczniakami i młodą cebulką

Jeśli obserwujesz moje InstaStory to doskonale wiesz, że moim hitem od kilku miesięcy są boczniaki. Zaraziła mnie nimi Pani Marta Dymek i moja miłość do nich trwa już kilka miesięcy. Dodawałam je na przykład do zupy ale takie smażone smakują najlepiej. Są bardzo mięsiste, nie robią się takie kapcie jak innne grzyby.

Zapiekana molwa pod jajeczną chmurką

Ciekawe ile z Was wie co to jest molwa? Ja do niedawna też nie wiedziałam. Jeśli mam wybór między produktem nie znanym a znanym, zazwyczaj wybiorę ten nowy bo uwielbiam kulinarne eksperymenty. Ten był bardzo udany i tak mi to danie zasmakowało, że będzie równie często gościło na mym stole co makarony. A teraz do dzieła.