Zupa z woreczka
Chyba zostanę mistrzynią w przygotowywaniu obiadów w 10-15 minut. Człowiek się uczy całe życie, to czemu nie nauczyć się ektremalnie szybko gotować? W takich momentach idealne będą mrożonki. Ja czasem przygotowuję z gotowych mieszanek zupy, natomiast wersja "na patelnie" w ogóle nie przypadła moim kubkom smakowym do gustu. Gdy mamy mało czasu pomocne będą półprodukty jakie znajdziemy w domu, np. zamrożony bulion mięsny, domowe przeciery pomidorowe. Zdecydowanie ułatwiają szybkie gotowanie, zatem do dzieła!
- 1l bulionu mięsnego
- 1l wody
- 1 opakowanie gotowej mieszanki na zupę
- mała śmietana 18%
- pieprz, sól, carry, zioła prowansalskie
Dodatkowo: makaron, ryż lub kasza
Przygotowanie:
Do garnka wlej bulion i wodę, poczekaj aż wszystko zagrzeje się i dodaj mieszankę warzyw. Przypraw wedle uznania. Gotuj na małym ogniu około 10 minut i dodaj śmietanę. Ponownie zagotuj i gotowe.
Prawda, że szybko i prosto?
Zupa może nie zwala z nóg swoim smakiem ale jest całkiem dobra i możecie ją śmiało przygotowywać. Od czasu do czasu można sobie na nią pozwolić.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz