Przejdź do głównej zawartości

Zupa z woreczka


Chyba zostanę mistrzynią w przygotowywaniu obiadów w 10-15 minut. Człowiek się uczy całe życie, to czemu nie nauczyć się ektremalnie szybko gotować? W takich momentach idealne będą mrożonki. Ja czasem przygotowuję z gotowych mieszanek zupy, natomiast wersja "na patelnie" w ogóle nie przypadła moim kubkom smakowym do gustu. Gdy mamy mało czasu pomocne będą półprodukty jakie znajdziemy w domu, np. zamrożony bulion mięsny, domowe przeciery pomidorowe. Zdecydowanie ułatwiają szybkie gotowanie, zatem do dzieła!
Składniki:
- 1l bulionu mięsnego
- 1l wody
- 1 opakowanie gotowej mieszanki na zupę
- mała śmietana 18% 
- pieprz, sól, carry, zioła prowansalskie

Dodatkowo: makaron, ryż lub kasza

Przygotowanie:
Do garnka wlej bulion i wodę, poczekaj aż wszystko zagrzeje się i dodaj mieszankę warzyw. Przypraw wedle uznania. Gotuj na małym ogniu około 10 minut i dodaj śmietanę. Ponownie zagotuj i gotowe. 
Prawda, że szybko i prosto?

Zupa może nie zwala z nóg swoim smakiem ale jest całkiem dobra i możecie ją śmiało przygotowywać. Od czasu do czasu można sobie na nią pozwolić. 
Smacznego! :)



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Endomondo - super sprawa czy gwóźdż do trumny?

Endomondo to wciąż najpopularniejsza aplikacja do mierzenia swoich aktywności fizycznych. Mimo, że każdy producent zegarków sportowych ma swoją, gdzie widzimy o wiele więcej danych to i tak wchodzimy na Endo. Ostatnio więcej słychać o dosyć popularnej Stravie ale nadal nie wysunęła się na prowadzenie. Gdziekolwiek gdy ktoś zapyta na publicznych forach jaką apkę wybrać przoduje Endomondo. Sama z niej korzystam a czy mi pomaga czy przeszkadza o tym dzisiaj.

Zapiekana molwa pod jajeczną chmurką

Ciekawe ile z Was wie co to jest molwa? Ja do niedawna też nie wiedziałam. Jeśli mam wybór między produktem nie znanym a znanym, zazwyczaj wybiorę ten nowy bo uwielbiam kulinarne eksperymenty. Ten był bardzo udany i tak mi to danie zasmakowało, że będzie równie często gościło na mym stole co makarony. A teraz do dzieła.

Jajecznica z boczniakami i młodą cebulką

Jeśli obserwujesz moje InstaStory to doskonale wiesz, że moim hitem od kilku miesięcy są boczniaki. Zaraziła mnie nimi Pani Marta Dymek i moja miłość do nich trwa już kilka miesięcy. Dodawałam je na przykład do zupy ale takie smażone smakują najlepiej. Są bardzo mięsiste, nie robią się takie kapcie jak innne grzyby.