Przejdź do głównej zawartości

Pasta z awokado


Awokado to jedyny owoc, z którego jedzeniem nie mam problemu. Uwielbiam je pod każdą postacią. Kiedyś za nim nie przepadałam. Przekonałam się do niego jak zaczęłam go łączyć z innymi składnikami. Okazało się, że jest to owoc idealny, przynajmniej dla mnie. 
Składniki:
- 1 bardzo dojrzałe awokado;
- połowa papryki żółtej albo czerwonej;
- 1 mała czerwona cebula;
- 1 opakowanie serka śmietankowego do kanapek;
- piepsz, sól.

Przygotowanie:
Umyj awokado, paprykę i cebule. Do miski wyłóż serek, możesz też dodać pieprz i sól. Awokado przekrój na pół, wyciągnij pestkę, wydrąż miąższ, dodaj do serka. Paprykę i cebule pokrój w drobną kostkę i również dodaj do serka. Wymieszaj wszystkie składniki. Jeśli pasta wychodzi za gęsta dodaj łyżkę śmietany 12% albo 18%. Pasta może również zacząć ciemnieć a raczej awokado, jeśli chcesz tego uniknąć wystarczy dodać odrobinę soku z cytryny. 

Pasta jest na prawdę dobra i jak widzicie szybka w wykonaniu, jak się postaracie to nawet w 5 minut ją zrobicie. Idealna na śniadanie czy kolację. Możecie eksperymentować ze składnikami. Ja ostatnio dodałam jeszcze ząbek czosnku i również była pyszna.
Jeśli lubicie bardzo ostre potrawy to polecam ten przepis na guacamole czyli po prostu pastę z awokado. 

Znasz mój Instagram? Nie, zajrzyj tam koniecznie!


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Endomondo - super sprawa czy gwóźdż do trumny?

Endomondo to wciąż najpopularniejsza aplikacja do mierzenia swoich aktywności fizycznych. Mimo, że każdy producent zegarków sportowych ma swoją, gdzie widzimy o wiele więcej danych to i tak wchodzimy na Endo. Ostatnio więcej słychać o dosyć popularnej Stravie ale nadal nie wysunęła się na prowadzenie. Gdziekolwiek gdy ktoś zapyta na publicznych forach jaką apkę wybrać przoduje Endomondo. Sama z niej korzystam a czy mi pomaga czy przeszkadza o tym dzisiaj.

Zapiekana molwa pod jajeczną chmurką

Ciekawe ile z Was wie co to jest molwa? Ja do niedawna też nie wiedziałam. Jeśli mam wybór między produktem nie znanym a znanym, zazwyczaj wybiorę ten nowy bo uwielbiam kulinarne eksperymenty. Ten był bardzo udany i tak mi to danie zasmakowało, że będzie równie często gościło na mym stole co makarony. A teraz do dzieła.

Jajecznica z boczniakami i młodą cebulką

Jeśli obserwujesz moje InstaStory to doskonale wiesz, że moim hitem od kilku miesięcy są boczniaki. Zaraziła mnie nimi Pani Marta Dymek i moja miłość do nich trwa już kilka miesięcy. Dodawałam je na przykład do zupy ale takie smażone smakują najlepiej. Są bardzo mięsiste, nie robią się takie kapcie jak innne grzyby.