Przejdź do głównej zawartości

Zaje..fajne rolsy na imprezę



Impreza kojarzy nam się oprócz alkoholu z przekąskami. Popularne są korecczki, kanapeczki, sałatki, chipsy, paluszki, orzeszki... Znacie to prawda? Mniej znane są tak zwane rolsy, robione z tortilli i ulubionych składników. Są pyszne bo robione z tego co lubicie i bardzo szybkie.


Składniki:
- 4 placki dużej tortilli;
- 1 śmietankowy serek;
 - kilka plasterków wędliny;
- połowa papryka;
- opakowanie wędzonego łososia;
- rukola;
- czarnuszka.

Przygotowanie.
Rolsy z serkiem śmietankowym, łososiem i czarnuszką.
Smarujemy cienko placek serkiem, układamy na nim kawałki łososia i posypujemy ziarnami czarnuszki. Zawijamy i kroimy na około 3 cm kawałki. 

Rolsy z serkiem śmietankowym, wędliną, papryką i rukolą.
Powtarzamy czynność ze smarowaniem serka. Układamy wędline a na niej paseczki, wcześniej umytej papryki. Na samym końcu dodajemy rukolę ale nie za dużo aby nie przyćmiła swoim smakiem pozostałych składników. Zawijamy i kroimy w 3 cm kawałki.




Rolsy  z serkiem śmietankowym, wędliną i rukolą.
Smarujemy tortlillę serkiem śmietankowym, kładziemy wędlinę i dodajemy rukolę. Znowu zawijamy i kroimy. 




Prawda, że proste? Najfajniejsze jest to, że dowolnie można komponować składniki, polecam również na słodko, na przykład zamiast serka śmietankowego użyjcie nutelli albo masła orzechowego. Podczas upałów przechowujcie je w lodówce aby wszystko było świeże, wyjmijcie przed przyjściem gości. 
Takie zwinięte tortille będą również super przekąskami na wycieczki, do szkoły czy pracy. Możecie je przekroić na pół i spokojnie zastąpią Wam kanapki.



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Czy bieganie jest obciachowe?

Tak sobie czytam co piszecie w internetach i odnoszę wrażenie, że zamiast cieszyć się bieganiem to wpadacie w dołek. Należę do kilku grup biegowych, czytam komentarze i posty innych osób w różnych miejscach, rozmawiam z ludźmi na zawodach i odnoszę często wrażenie, że prawie przepraszacie za to, że zrobiliście wolny trening albo przebiegliście "tylko' 3 km. Takich wpisów przepraszających jest mnóstwo. Czego jeszcze się wstydzicie? Czytajcie dalej.

Jajecznica z boczniakami i młodą cebulką

Jeśli obserwujesz moje InstaStory to doskonale wiesz, że moim hitem od kilku miesięcy są boczniaki. Zaraziła mnie nimi Pani Marta Dymek i moja miłość do nich trwa już kilka miesięcy. Dodawałam je na przykład do zupy ale takie smażone smakują najlepiej. Są bardzo mięsiste, nie robią się takie kapcie jak innne grzyby.