Polewa czekoladowa.
Składniki:
- 100 g masła
- 80 g cukru pudru
- 3,4 łyżeczki kakao
Opcjonalnie: mleko, mąka pszenna
Ważne: polewa nie może być zbyt słodka, możecie również roztopić gorzką czekoladę.
Opcjonalnie: mleko, mąka pszenna
Ważne: polewa nie może być zbyt słodka, możecie również roztopić gorzką czekoladę.
Przygotowanie:
Na małym ogniu roztapiamy masło, dodajemy cukier puder i kakao. Wszystko razem mieszkamy do połączenia składników. Uważamy aby nie zagotować polewy. Jeśli polewa wychodzi za gęsta dodajemy odrobinę mleka. Jeśli jest zbyt wodnista dodaj odrobinę mąki pszennej, powinna pomóc.
Ciasto jest po prostu wyśmienite, robię je drugą sobotę z rzędu. Mojemu partnerowi tak smakuje, że gotów jest biec do sklepu po składniki. Na razie jest to pierwsze danie jakie wypróbowałam ze strony Pinterest, nie mogę doczekać się innych pomysłów.
Komentarze
Publikowanie komentarza