Znakomita, kanapkowa pasta rybna
Składniki: (oprócz makreli, użyłam tego co miałam w lodówce)
- 1 wędzona makrela (ja użyłam około 3/4, może nawet mniej)
- 1 duża cebula
- 1 opakowanie dowolnego serka kanapkowego
- 1/2 opakowania tłustego twarogu
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
- sól i pieprz
Możecie również dodać kilka łyżek śmietany 12% lub 18%.
Przygotowanie:
Zacznijcie od najczystszych czynności ;) Do miseczki wyłóż oba sery, dodaj koncentrat pomidorowy, sól i pieprz.
Obierz i umyj cebulę. Następnie pokrój ją w kosteczkę i dodaj do miski.
Teraz czas na mozolną pracę. Obierz makrelę ze skóry i co najważniejsze ości, dodaj ją do pozostałych składników.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz