Przejdź do głównej zawartości

Znakomita, kanapkowa pasta rybna

Uwielbiam wszelkiego rodzaju mazidła na kanapki. Często sama robię je w domu  ale i też kupuję. Uwielbiam smakowe serki, pasty kanapkowe oraz pastelle. Jedną z moich ulubionych jest rybna pasta z dużą ilością cebuli. Takie domowe pasty oprócz tego, że są smaczne i zdrowe, są szybkie i proste w wykonaniu. Oprócz wędzonej ryby, po którą trzeba specjalnie pofatygować się do sklepu, pozostałe składniki zapewne każdy z Was ma w domu. Nie macie, więc wymówek typu: nie mam czasu na gotowanie, nie umiem albo nie mam z czego ;)

Składniki: (oprócz makreli, użyłam tego co miałam w lodówce)
- 1 wędzona makrela (ja użyłam około 3/4, może nawet mniej)
- 1 duża cebula
- 1 opakowanie dowolnego serka kanapkowego
- 1/2 opakowania tłustego twarogu
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
- sól i pieprz 

Możecie również dodać kilka łyżek śmietany 12% lub 18%.
Przygotowanie:
Zacznijcie od najczystszych czynności ;) Do miseczki wyłóż oba sery, dodaj koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. 
Obierz i umyj cebulę. Następnie pokrój ją w kosteczkę i dodaj do miski.
Teraz czas na mozolną pracę. Obierz makrelę ze skóry i co najważniejsze ości, dodaj ją do pozostałych składników.
Wszystko razem wymieszaj widelcem i gotowe. Smacznego!






Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Endomondo - super sprawa czy gwóźdż do trumny?

Endomondo to wciąż najpopularniejsza aplikacja do mierzenia swoich aktywności fizycznych. Mimo, że każdy producent zegarków sportowych ma swoją, gdzie widzimy o wiele więcej danych to i tak wchodzimy na Endo. Ostatnio więcej słychać o dosyć popularnej Stravie ale nadal nie wysunęła się na prowadzenie. Gdziekolwiek gdy ktoś zapyta na publicznych forach jaką apkę wybrać przoduje Endomondo. Sama z niej korzystam a czy mi pomaga czy przeszkadza o tym dzisiaj.

Zapiekana molwa pod jajeczną chmurką

Ciekawe ile z Was wie co to jest molwa? Ja do niedawna też nie wiedziałam. Jeśli mam wybór między produktem nie znanym a znanym, zazwyczaj wybiorę ten nowy bo uwielbiam kulinarne eksperymenty. Ten był bardzo udany i tak mi to danie zasmakowało, że będzie równie często gościło na mym stole co makarony. A teraz do dzieła.

Jajecznica z boczniakami i młodą cebulką

Jeśli obserwujesz moje InstaStory to doskonale wiesz, że moim hitem od kilku miesięcy są boczniaki. Zaraziła mnie nimi Pani Marta Dymek i moja miłość do nich trwa już kilka miesięcy. Dodawałam je na przykład do zupy ale takie smażone smakują najlepiej. Są bardzo mięsiste, nie robią się takie kapcie jak innne grzyby.