Pasta z awokado


Awokado to jedyny owoc, z którego jedzeniem nie mam problemu. Uwielbiam je pod każdą postacią. Kiedyś za nim nie przepadałam. Przekonałam się do niego jak zaczęłam go łączyć z innymi składnikami. Okazało się, że jest to owoc idealny, przynajmniej dla mnie. 
Składniki:
- 1 bardzo dojrzałe awokado;
- połowa papryki żółtej albo czerwonej;
- 1 mała czerwona cebula;
- 1 opakowanie serka śmietankowego do kanapek;
- piepsz, sól.

Przygotowanie:
Umyj awokado, paprykę i cebule. Do miski wyłóż serek, możesz też dodać pieprz i sól. Awokado przekrój na pół, wyciągnij pestkę, wydrąż miąższ, dodaj do serka. Paprykę i cebule pokrój w drobną kostkę i również dodaj do serka. Wymieszaj wszystkie składniki. Jeśli pasta wychodzi za gęsta dodaj łyżkę śmietany 12% albo 18%. Pasta może również zacząć ciemnieć a raczej awokado, jeśli chcesz tego uniknąć wystarczy dodać odrobinę soku z cytryny. 

Pasta jest na prawdę dobra i jak widzicie szybka w wykonaniu, jak się postaracie to nawet w 5 minut ją zrobicie. Idealna na śniadanie czy kolację. Możecie eksperymentować ze składnikami. Ja ostatnio dodałam jeszcze ząbek czosnku i również była pyszna.
Jeśli lubicie bardzo ostre potrawy to polecam ten przepis na guacamole czyli po prostu pastę z awokado. 

Znasz mój Instagram? Nie, zajrzyj tam koniecznie!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © MamaBiegaczka , Blogger